BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ TARİFİ

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ TARİFİ

Uzun ve keyifli sohbetlere, çat kapı misafirliklere ve en önemli anlara eşlik eden Türk kahvesinin kırk yıl hatırı vardır derler. Kültürümüzün en önemli unsurlarından bir olmasının yanı sıra lezzeti ve bitmeyen fal sohbetleri de Türk kahvesinin olmazsa olmazlarındandır. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza, lezzetli ve bol köpüklü bir Türk kahvesi nasıl yapılır onu anlatacağız…

Öncelikli olarak gerekenler; cezve veya elektrikli kahve makinesi(fark etmez), Türk kahvesi ve fincan.
     Öncelikle (bir kişi için) cezvemize 2,5 çay kaşığı dolusu Türk kahvesi koyuyoruz. Kahvenin 2 çay kaşığından fazla koyulması köpüklü olması için son derece önemlidir. 

    İkinci adımda ise kullanacağınız fincan kadar soğuk suyu da cezvemize ekliyoruz. Burada da kahvede olduğu gibi suyu da yarım fincan kadar fazla koymak önemli.

Aksi halde kaynarkenki su buharlaşacak ve fincanınıza aktardığında kahve az gözükecektir. 
   Son olarak ocağı veya makineyi açmadan önce kahvemizi suda iyice karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.

Pişirmedeki en püf nokta ise kahveyi tam anlamıyla kaynatmamak! 

Kaynayan kahvenin köpüğü olmaz. Bu nedenle tam kabarmaya başladığında fincanınıza dökebilirsiniz. Eğer kaynatmak isterseniz de mutlaka üstten köpüğünü aldıktan sonra kaynatmanızı tavsiye ederiz. 

Afiyet olsun… 
 

Etiketler: Bol köpüklü kahvenin sırrı, Bol köpüklü kahve nasıl Yapılır, Bol köpüklü Türk kahvesi, Bol köpüklü sade kahve nasıl yapılır, Makinede Türk kahvesi Nasıl Yapılır, Türk Kahvesi Tarifi, Elektrikli cezvede kahve nasıl yapılır, Sütlü Türk kahvesi Nasıl Yapılır
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
                           
Çerez Kullanımı