Denge içinde yaşamak çok önemlidir. Aşırı duygusallık insanı uçlarda yaşatmaya, en küçük olaylara bile aşırı tepki göstermeye ve fazla enerji harcamaya sebep olan bir sorun denilebilir. Günümüzde insanların zaman boşluğu ve yüksek kalite standartlarını olması bireyin kendini tanımasını mümkün kılıyor ve birey duygularını tanımaya sıraladığı aşama sorunu olup olmadığı anlayabiliyor fakat genel olarak insanlar şüpheci bir tavır takınmadığı için etki-tepki prensibi ile hayatını sürdürüyor. Etki-tepki prensibi bir yere kadar ilerliyor, bir süre sonra duyguları ilgili bir farkındalık yaşadığı vakit bireysel olarak araştırmaya başlıyor.
1-İç Dünyaya Yolculuk
Herkesin kendine özel bir iç dünyası vardır. Geceleri güzel bir uyku çekildiği zaman kabuslar görülebiliyor. Kabuslar belli bir duygudan, hissedilen stresten dolayı olabilir, kabusun olma sebebi genellikle yoğun yaşanan bir duygudan ötürü oluşur ve kabuslardan kurtulmak içinde yaşanan duygunun kaynağını bulmak gerekiyor. Her şey bir neden-sonuç ilişkisinden oluşur.
2-Dengeyi Kurmak Sağlıklı ve düzgün yaşamak için mantık ve duygular arasındaki dengeyi sağlam kurmak gerekir. Çünkü dengenin kurulması uzun zaman alabiliyor ve bazen en ince detayına kadar planlaması gerekebiliyor. Hesaplamadaki detaylarinsanın hayatındaki gerçekliklerine göre yapılması gerekir.
3-Profosyonel Yardım Almak İnsanlar ciddi bir problemi olduğu zaman kendisi çözmeyi deniyor ve ciddi problemlerin etkisi ile düşünemez hale geldiği üzere profesyonel yardım alması gerekiyor. Uzmanlar sizlere aşırı duygusallığınız yenmeniz konusunda yol gösterebilir. Yardım almaktan lütfen çekinmeyin.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.